Тел.

09 888 30 40 8

Menu

Какво е Z-Wave протокол

Изграждане на умни къщи

Z-Wave е безжичен комуникационен протокол, използван за изграждане на умни къщи или домашна автоматизация. Създадена е с международен стандарт с радиочестотен обхват от 800-900 MHz. Въведена е в експлоатация 1999г. и е разработена от „Zensys“.

Това е мрежа, която използва ниско енергийни радиовълни за комуникиране от уред към уред в къщи или бизнес сгради. Това позволява безжично управление на уреди и други устройства, като осветление, системи за сигурност, термостат, прозорци, басейни и гаражи врати. Z-Wave системата може да се контролира чрез интернет от смарт телефон, таблет или компютър и локално чрез интелигентен високоговорител.

Изграждане на умни къщи

Мрежата Z-Wave се състои от устройства и основен контролер, известен също като интелигентен домашен хъб. Той е единственото устройство в мрежата на Z-Wave, който обикновено се свързана с интернет. Когато хъба на Z-Wave получи команда от приложение за интелигентен дом на смартфон, таблет или компютър, тя насочва командата към устройството през мрежи от до 232 устройства – включително хъба. Системата използва източнико-маршрутен алгоритъм, за да изчисли най-бързия начин за предаване на командата. Когато има команда за изпъкнение, контролерът използва алгоритъма, за да определи как да бъде изпратена командата / съобщението. Автоматизацията със Z-Wave е с по-голям мащаб, като е по-подходяща за големи проекти. Z-Wave системата може да се управлява чрез дистанционно, централен хъб, приложение за смартфон или уебсайт.

Основно разлика от Z-Wave и ZigBee е практическото приложение на двете системи в различни проекти. За това преди да купувате устройства, направете консултация с нас и да изградим вашият проект.

Етикети:, , , ,