Тел.

09 888 30 40 8

Menu

Zigbee протокол за изграждане на умни къщи

ZigBee е най-популярната безжична мрежа за свързване на сензори, апаратура и системи за управление. Използват радио вълни с една честота, за да комуникират. ZigBee е персонална лична интернет мрежа за комуникация (WPAN), която е била наречена „Internet of things“. Теоретично ZigBee технологията свързва в комуникация всички устройства в домът ви.

ZigBee е отворен, глобален протокол, базиран на пакети за комуникация, което позволява лесна употреба, сигурна и устойчива архитектура с ниска мощност. ZigBee и IEEE 802.15.4 са стандарт на института по електротехника и електроника за изграждане на безжични мрежи. Това позволява широко използвате на системата, тъй като продукти, базирани на този стандарт, могат да се произведат от всяка компания. Съответно на пазара се предлагат голямо разнообразие от марки и устройства, които да се използват в системата за умна къща. Благодарение на ZigBee се премахват скъпо струващото окабеляване.

Какви са предимствата?

  • Автоматизация на дома и офиса
  • Индустриална автоматизация
  • Медицински мониторинг
  • Сензори с ниска мощност
  • и много други….

ZigBee е сензорна мрежа с ниско потребление на енергия. Батериите могат да издържат работа с години, не с месеци, без да се зареждат. ZigBee/IEEE 802.15.4 системата работи само, когато се налага извършване на процеси, а в останалото време е в тип спящ режим. От тук и ниската консумация на енергия.

 

Етикети:, , , ,